Grote Optocht Dommelbaorzedurp

Grote Optocht Dommelbaorzedurp 2020

Op zondag 23 februari 2020 trekt de jaarlijkse grote optocht weer door de straten van het mooie Dommelbaorzedurp. Om 13.33 uur start de optocht vanaf het Moleneindplein.  
Wij hopen dat iedereen er met un wèrrum gevûûl naar uitkijkt en dat wij u allemaal mogen begroeten als deelnemer of als toeschouwer. Versier uw huis of hang de blauw-gele vlag uit zodat toeschouwers en deelnemers un wèrrum gevûûl krijgen van al het blauw-geel dat voorbij trekt!

Onze Zjurie neemt haar taak zeer serieus in deze ludieke tijden en is reeds in retraite om tezamen de beoordelingscriteria te bespreken.
Ook dit jaar worden de deelnemers ingedeeld in drie categorieën: 

  • wagens  
  • loopgroepen (10 of meer personen)  
  • Individuelen en/of kleine groepen (9 personen of minder)  

In elke categorie worden prijzen verdeeld, waarbij de Zjurie vooral let op zaken als originaliteit, presentatie en uitvoering. 

Het carnavalsmotto voor dit jaar luidt:
Al 66 jaor un wèrrum gevûûl’.

Krijgt u ineens die briljante ingeving, dat fantastische idee, of heeft u gewoon zin om mee te lopen met een leuke act, meld u dan nu aan! Aanmelden kan tot uiterlijk 14 februari via optochten.dbd@gmail.com of via het inschrijfformulier.

De route van de optocht is iets gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. 
We starten exact om 13.33 uur vanaf het Moleneindplein en gaan dan via de Molenstraat, Repelweg, Hoogstraat, Vlasmeersestraat, Sint Elisabethstraat, Kloosterstraat, Kerkstraat,  Heuvel, Raadhuisstraat, Secretaris Van Rooijstraat, Vlierstraat tot Prinsenhof De Speeldoos waar de optocht zal worden ontbonden.  
De mensen die direct aan de route wonen willen we vragen de auto tijdens de optocht in een andere straat te parkeren. 

De uitslag en prijsuitreiking van de optocht zal door ZDH Prins Alfredo XX om 20.11 uur in Prinsenhof ‘De Speeldoos’ bekend worden gemaakt na de uitreiking van D’n Bertus. 

reglement en het inschrijfformulier.

Met carnavaleske groet,
De Evenementencommissie
optochten.dbd@gmail.com