Overdracht Vaandel Dommelbaorzedurp

Tijdens de Prinsenreceptie op zondag 17 oktober 2021 heeft Burgervaojer Ties van Maurick tot den Pickensteeg afscheid genomen van Vaandeldrager en Ruiter van Dommelbaorzedurp Hans Vorstenbosch. Hans was sinds 2014 lid van de Raad van XI en sinds 2017 Vaandeldrager. Burgervaojer Ties bedankte Hans namens Dommelbaorzedurp voor de waardige manier waarop hij deze functie heeft vervuld.

Dezelfde middag heeft onze Burgervaojer Raadslid Antoine Appels mogen installeren als de nieuwe Vaandeldrager en Ruiter van Dommelbaorzedurp.
Antoine heeft ten overstaan van het Dommelbaorzedurpse publiek beloofd deze functie met alle waardigheid te zullen vervullen. Wij wensen Antoine veel plezier met deze eervolle extra functie als Vaandeldrager.

 

Tijdens de Prinsenreceptie op 22 oktober 2017 is door Burgervaojer Ties afscheid  genomen van Raadslid Willy Rooijendijk, die, na 7 jaar trouwe dienst onder Prins Alfredo XVIII, Onno Wirtz en Prins Alfredo XIX, Maarten van Oers, heeft besloten de Raad te willen verlaten. De laatste 3 jaar, sinds 1 november 2014, was Willy ook Vaandeldrager en daarmee Ruiter van Dommelbaorzedurp. Aangezien ons prachtige vaandel niet zonder Ruiter kan, is Hans Vorstenbosch bereid gevonden om deze eervolle taak te vervullen. Hans is al 4 jaar lid van Prins en Gevolg en draagt op velerlei manieren bij aan de organisatie van het Feest der Feesten, onder meer bij het organiseren van de Grote Optocht en nu dus ook als drager van het Vaandel dat al sinds 1981 in gebruik is. Dit tweede vaandel is toendertijd aangeboden aan Prins Alfredo VIII en symboliseert de transformatie van Vught naar Dommelbaorzedurp en weer terug. Op eenzelfde wijze transformeert Hans zich ettelijke keren per jaar van gewoon burger naar Vaandeldrager en andersom, al naar gelang de gelegenheid waarbij het Vaandel aan de Dommelbaorzedurpse bevolking getoond dient te worden.

Wij weten nu al dat het Vaandel bij Hans in zeer goede handen is en wij wensen hem veel plezier met deze eervolle functie.


Op de avond van Deun en Dender 2014 heeft Ties afscheid moeten nemen van Vaandeldrager en Ruiter van Dommelbaorzedurp Gert-Jan van der Wijst.

Na 4 jaar trouwe dienst waarvan 2 jaar als Vaandeldrager mocht Burgervaojer Ties Gert-Jan namens Dommelbaorzedurp bedanken voor de waardige manier waarop hij deze functie heeft vervuld.

Op dezelfde avond heeft onze Burgervaojer Ties Raadslid Willy Royendijk mogen installeren als de nieuwe Vaandeldrager en Ruiter van Dommelbaorzedurp.

Willy heeft ten overstaan van het Dommelbaorzedurpse publiek beloofd deze functie met alle waardigheid te zullen vervullen. Wij wensen Willy nog veel plezier bij de Raad en uiteraard met deze eervolle extra functie als Vaandeldrager.


Op 8 september 2012 om 11.11 uur is het vaandel van DBD overgedragen aan de nieuwe Vaandeldrager en Ruiter van Dommelbaorzedurp, Raadslid Gert-Jan van der Wijst.

De zoektocht voor een nieuwe Vaandeldrager is in de Raadpraot van donderdag 6 september door de leden van Prins en Gevolg onder luid applaus bekrachtigd. Hierop is door de Burgervaojer ter plekke het protocol van het Vaandel van DBD overhandigd.

Gert-Jan heeft hiermee de trots van Dommelbaorzedurp in handen en dus tevens de uitstraling van en naar Dommelbaorzedurp.

Gert-Jan heeft aan de Burgervaojer volgens het protocol de belofte afgelegd en zal het Vaandel van DBD met uiterste precisie en meeste zorgvuldigheid koesteren.

Onze vorige Vaandeldrager Hans Timmermans heeft het Vaandel van DBD 9 jaar onder zijn hoede gehad en deze met verve bewaakt. Naar Gert-Jan van der Wijst is de wens uitgesproken hem nog jaren als Vaandeldrager voor Dommelbaorzedurp in actie te mogen zien.