De Knolderapen winnen Deun en Dender

De Knolderapen met hun prominente zangers Olav Pijnenburg en Jaap van der Heijden zongen het nummer “Ut bruist wir” met zo veel enthousiasme dat de jury en het publiek het direct “omèrrumde”. Aan het eind van de avond werd dit nummer dan ook gekozen als de carnavalskraker voor carnaval 2022 in Dommelbaorzedurp en werden De Knolderapen uitgeroepen tot winnaar van Deun en Dender 2021.

Een lied waarop het aanwezige publiek gezellig meedeinde en dat tijdens carnaval zeker nog vaak gehoord en meegezongen zal worden. Leon van Rossum ontving zeer verdiend de prijs voor het beste arrangement.  

De deelnemende clubs, waaronder ook Danmârzo, Net Zat, Het Urste Dommelbaorzedurpse Raodskoor en De Kaoter Is Veur Laoter, deden voor elkaar niet onder en tot aan de uitslag bleef het spannend wie de winnaar van Deun en Dender zou worden. Op de tweede plaats eindigde Net Zat met het aanstekelijke “Mooie dag“. Martin Baks en Marleen Hollestelle-Baks kregen voor het schrijven van dit lied de prijs voor de beste tekstschrijver. Als derde eindigde Het Urste Dommelbaorzedurpse Raodskoor dat uit volle borst “Hil mun léve” ten gehore bracht. De aanmoedigingsprijs ging deze avond naar De Vrolijke  JJ Bende.
Dit jaar kon er voor het eerst meegedaan worden in de nieuwe categorie Gin Dender mar Deun, waarin een eigen tekst gezongen mocht worden op een bestaande melodie. De deelnemers Raod ‘es, Deesjavu en Wè nouw wir maakten het de jury moeilijk, maar uiteindelijk sleepte Wè nouw wir met “De Dommelbaors”, gezongen op de melodie van De Toreador van Wilbert Pigmans, de eerste prijs in de wacht en werd deze nieuwe carnavalsvereniging tevens beloond met de presentatieprijs.

Het was met recht weer een mooie muzikale carnavaleske opening van het carnavalsseizoen met een publiek dat lekker werd opgewarmd om het carnavalsjaar 2022 te omèrrumen.