D'n Balkenbreier voor Jaap van der Heijden

Op zaterdag 6 november ontving Jaap van der Heijden tijdens het Dommelbaorzedurpse evenement Deun en Dender en Gin Dender mar Deun uit handen van Z.D.H. Prins Alfredo XXI de onderscheiding en bijbehorende oorkonde van D’n Balkenbreier.

D’n Balkenbreier is één van de hoogste Dommelbaorzedurpse onderscheidingen voor niet te onderschatten inzet en uitvoering van muzikaal-carnavaleske of carnavalesk-muzikale kwaliteiten.

Jaap van der Heijden was op zeer jonge leeftijd al een getalenteerd muzikant en vervult als trompettist nog altijd een glansrol binnen carnavalsvereniging De Knolderapen en bij Harmonie Kunst & Vriendschap. Ook stelt hij zich regelmatig beschikbaar om als gastspeler zijn muzikale bijdrage bij carnavalsclubs als Net Zat, Danmârzo en De Henkies ten gehore te brengen.

Verder heeft Jaap met zijn kunnen als muzikant, presentator en als zanger bij de Knollentuin en Ouverturelure overtuigend muzikale gezelligheid overbracht naar de Dommelbaorzedurpers, en kwam hij als voorzanger bij De Knolderapen diverse malen samen met zangmaatje Olav Pijnenburg of Roland de Kort als winnaar van Deun en Dender uit de bus.

Daarnaast heeft Jaap van der Heijden meerdere malen als kletser in de Dommelbaorzedurpse ton  gestaan.

Jaap van der Heijden heeft zich op een unieke wijze ontplooid en heeft hierdoor een eervolle plaats weten te verwerven in het Dommelbaorzedurpse muzikale leven in het algemeen. Hij wordt gezien als het best toonbare toonbeeld van muzikale en carnavaleske scherts en luim.

Kortom, heel goede redenen volgens de Evenementencommissie van Dommelbaorzedurp om dit jaar deze muziekgigant voor te dragen voor deze mooie onderscheiding.