IN MEMORIAM

IN MEMORIAM

Han Janssen 1933 – 2021
Erelid van de vereniging Dommelbaorzedurp

 

Ons bereikte het trieste bericht dat op vrijdag 5 november 2021 ons Erelid Han Janssen in vrede is overleden. Een prachtige en unieke Dommelbaorzedurper is van ons heengegaan. Han was een creatief, actief en bescheiden man.

Han Janssen was sinds 1986 Erelid van de vereniging Dommelbaorzedurp als blijk van opperste waardering voor de vele jaren dat hij zich heeft ingezet voor Dommelbaorzedurp als jurylid en bestuurder, en voor zijn onuitputtelijke inzet, kennis, wijze raad en creatieve inbreng.

Wij geven u graag een opsomming van zijn vele vrijwilligerswerkzaamheden voor onze vereniging:
1973 – 1986    jurylid en (vanaf 1976) voorzitter Optochten
1974 – 1998    ontwerper van d’n Dommeldurper en de carnavalsemblemen
1976 – 1986    jurylid Optochten
1979 – 1986    vice voorzitter
1981                De Prinsensjaal
1986                De Baljurk in de Hoogste Orde van Hanneke met d’rn Ezel van de JJ
2009                Ut Vergulde Dineke van de Vlasmakkers
                         ontwerp en beschilderen van Brordus en Brorda

Han maakte de ontwerpen voor een Prinsenwagen en hij was de vaste ontwerper van d’n Dommeldurper, onze carnavalskrant, in de jaren ’70 en ’80. Daarnaast was Han verantwoordelijk voor de ontwerpen van de jaarlijkse carnavalsemblemen van 1977 tot en met 1998 en voor het ontwerp en de inrichting van de tentoonstelling van carnaval in het Vughts Historisch Museum in 2005. Ook was Han de medeoprichter van De Breeckers in Theater de Speeldoos en maakte hij vele ontwerpen voor Ouverturelure, de opwèrmer van carnaval in Theater de Speeldoos. Tevens was Han de medeontwerper van het boekje ‘55 jaar Dommelbaorzedurp’ (1954-2009) en was hij medeontwerper van het protocolboekje DBD 1e druk en 2015 herziene druk, en protocolbewaker.

Daarnaast maakte Han creaties voor Clubkes, was hij ontwerper van diverse logo’s voor Dommelbaorzedurp en was hij verantwoordelijk voor diverse ontwerpen van persoonlijke onderscheidingen van de Hoogheid en van het logo van de Troon.

Han zat als oudste Erelid bij de Wijze Heren, die een zoektocht startten naar een nieuwe Prins Alfredo en die verantwoordelijk waren voor het aannemen van een nieuwe Hoogheid van Dommelbaorzedurp. Z.D.H. Prins Alfredo XXI, die onlangs is geïnaugureerd, heeft het laatste ontwerp van Han Janssen voor een deel gebruikt voor zijn persoonlijke onderscheiding.

Han Janssen heeft Dommelbaorzedurp op de kaart gezet door zijn communicatieve en organisatorische kwaliteiten. Met zijn vele creatieve ideeën en uitvoeringen daarvan heeft Han zich een ware ambassadeur getoond voor het Dommelbaorzedurpse carnaval. Daarvoor zijn wij hem veel dank verschuldigd.

Namens heel Dommelbaorzedurp wensen wij zijn vrouw Toos, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden veel sterkte om dit grote verlies te kunnen verwerken.

Durpspensionaoris Dommelbaorzedurp                   Voorzitter Dommelbaorzedurp
Wim de Kroon                                                            Reinier Straatman