Deun en Dender

38E DEUN EN DENDER IN DOMMELBAORZEDURP
Zaterdag 5 november, Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg

Het Dommelbaorzedurpse carnavalsseizoen wordt jaarlijks traditioneel geopend met Deun en Dender, het liedjesfestival waar de beste carnavalskraker voor het nieuwe seizoen wordt gekozen, en Gin Dender mar Deun, de categorie waarin deelnemers een eigen tekst kunnen zingen op een bestaande melodie. Onder het motto ‘Dees jaor gaot alles anders’ hoopt carnavalsminnend Vught op zaterdag 5 november dan ook de carnavaleske toon te zetten voor het seizoen 2022-2023.

De zaal gaat open om 19.15 uur met een muzikale opwèrmer door De Knolderapen. Om 19.45 uur zal Z.D.H. Prins Alfredo XXI het carnavalsseizoen openen en het logo passend bij het motto ‘Dees jaor gaot alles anders’ onthullen. Aansluitend zal er afscheid genomen worden van enkele vertrekkende leden van Prins en Gevolg, waaronder Burgervaojer Ties van Maurick tot den Pickensteeg, en zullen de nieuwe leden worden verwelkomd en geïnstalleerd.

Deelnemers

Aan deze 38ste Deun en Dender doen zeven deelnemers mee: Danmârzo, Deesjavu, De Kaoter Is Veur Laoter, De Knolderapen, Het Urste Dommelbaorzedurpse Raodskoor, Net Zat en Raod ‘es. In de categorie Gin Dender mar Deun hebben we dit jaar één deelnemer: Wè nouw wir.

Uitreiking D’n Balkenbreier

Z.D.H. Prins Alfredo XXI zal tijdens Deun en Dender één van de drie hoogste onderscheidingen uitreiken van het carnavalsseizoen 2022-2023. D’n Balkenbreier wordt verleend vanwege niet te onderschatten inzet of uitvoering bij carnavalesk-muzikale of muzikaal- carnavaleske evenementen.

Van harte welkom

Deun en Dender vindt plaats in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg aan de Lidwinastraat in Vught. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom!