Raod 'es winnaar Deun en Dender

Tijdens een drukbezochte Deun en Dender zong Raod ‘es met hun prominente zangers Dave en John uit volle borst het nummer “Dees jaor gaot alles anders”. Aan het einde van de avond werd dit nummer dan ook gekozen als de carnavalskraker voor carnaval 2023 in Dommelbaorzedurp en werd Raod ‘es uitgeroepen tot winnaar van Deun en Dender 2022.

 

Een aanstekelijk lied dat door het aanwezige publiek gezellig werd meegezongen en dat tijdens carnaval zeker nog vaak gehoord zal worden. Op de tweede plaats eindigden De Knolderapen met het aanstekelijke “Gij bent speciaal“ en de derde prijs ging naar Net Zat met “Leef en pluk de dag”. De presentatieprijs was dit jaar voor Het Urste Dommelbaorzedurpse Raodskoor, dat prachtig verkleed met zelfgemaakte pruiken op het toneel verscheen.

Leon van Rossum ontving zeer verdiend de prijs voor het beste arrangement en de prijs voor de beste tekstschrijver ging naar Bjorn Bijnen. 

Aan de categorie Gin Dender mar Deun, waarin een eigen tekst gezongen wordt op een bestaande melodie, deed dit jaar één deelnemer mee, Wè nouw wir. Zij sleepten met veel enthousiasme de eerste prijs in de wacht met “’Anders’ heurt erbij”, gezongen op de melodie van Ons moeder zeej  nog van Jan Biggel.