Balkenbreier voor Leon van Rossum

Op zaterdag 5 november ontving Leon van Rossum tijdens het Dommelbaorzedurpse evenement Deun en Dender en Gin Dender mar Deun uit handen van Z.D.H. Prins Alfredo XXI de onderscheiding en bijbehorende oorkonde van D’n Balkenbreier. D’n Balkenbreier is één van de hoogste Dommelbaorzedurpse onderscheidingen voor niet te onderschatten inzet en uitvoering van muzikaal-carnavaleske of carnavalesk-muzikale kwaliteiten.

Leon van Rossum was op zeer jonge leeftijd al een getalenteerd slagwerker die een muzikale glansrol vervulde bij de Heineken Fanfare, de drumband van Harmonie Kunst & Vriendschap, Fanfarekorps Koninklijke Landmacht en de Boarze Piepers. Ook was hij voorzanger bij de Boarze Piepers en won hij in 1997 en 1998 Deun en Dender met ‘Als ik jou zie’ en ‘Kom ’s even’. Sinds 2003 is Leon trombonist bij CV en Blaaskapel De Knolderapen en sinds enkele jaren schrijft hij arrangementen voor diverse Vughtse carnavalsclubs voor het evenement Deun en Dender.

Ondanks dat Leon van Rossum het liefst in de schaduw acteert binnen De Knolderapen en CV Ut Doorweekte Bierviltje heeft hij zich op unieke wijze ontplooid en heeft hij hierdoor een eervolle plaats weten te verwerven in het Dommelbaorzedurpse muzikale leven in het algemeen.

Dommelbaorzedurp ziet Leon van Rossum als het best toonbare toonbeeld van muzikale en carnavaleske scherts en luim; reden voor de Evenementencommissie van Dommelbaorzedurp om dit jaar deze muziekgigant voor te dragen voor deze mooie onderscheiding.